A A A K K K
для людей із порушенням зору
Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

Поліцейські застерігають від телефонних шахраїв: не розголошуйте реквізити платіжної картки стороннім особам

Дата: 08.02.2024 15:03
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Понад 27 тисяч гривень були незаконно списані з банківської картки жителя Тернополя. Кошти зникли після спілкування чоловіка з телефонним незнайомцем, який представився працівником банку.

Потерпілий із заявою про вчинення щодо нього шахрайських дій звернувся до співробітників Тернопільського райуправління поліції. Зі слів тернополянина, до нього зателефонували начебто із банку і повідомили про проблеми із карткою. Відтак запропонували допомогти вирішити ситуацію в телефонному режимі. Чоловік повідомив співрозмовнику конфіденційні дані своєї платіжної картки. Як наслідок, через декілька хвилин отримав сповіщення про списання з рахунку понад 27 тисяч гривень.

За фактом шахрайських дій поліцейські розпочали кримінальне провадження (ст. 190 Кримінального кодексу України) та вживають заходів для розкриття злочину.

Працівники поліції звертаються до власників карткових рахунків бути обережними при спілкуванні з телефонними незнайомцями. У жодному разі не надавайте стороннім особам особисту інформацію та конфіденційні дані банківської картки. Не переказуйте кошти на будь-які інші рахунки на прохання «банківських» співробітників. Не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на мобільний номер, і не вводьте на вашому телефоні невідомі комбінації цифр. Розкажіть про цю схему шахрайства своїм родичам і близьким, особливо людям літнього віку.

Якщо ви зрозуміли, що випадково повідомили дані платіжної карти шахраям – негайно блокуйте картку та телефонуйте на лінію 102.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь