A A A K K K
для людей із порушенням зору
Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

Щодо монетизації субсидій - як вона діятиме

Дата: 21.02.2019 20:42
Кількість переглядів: 512

Щодо монетизації субсидій - як вона діятиме

Попередньо Уряд прийняв Постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі з 01 січня 2019 року.

Правила призначення допомоги у сплаті комунальних платежів залишилися незмінними. Змінився лише алгоритм її виплати. Цей механізм передбачає оплату житлових субсидій у грошовій формі за людину Ощадбанком надавачам житлово-комунальних послуг, це стосується тих осіб, як звернулися вперше за наданням житлової субсидії з 01 січня 2019 року.

Логічним продовженням реформування сфери житлово-комунального господарства, енергетики та соціальної сфери стало запровадження надання житлових субсидій у готівковій формі, тим хто отримував субсидії до 31 грудня 2018 року, отримають готівку вже у березні.

Одержувачі житлових субсидій будуть самостійно сплачувати житлово-комунальні послуги, а зекономлені завдяки ефективному споживанню ресурсів гроші залишатимуться у споживачів і використовуватимуться на власний розсуд. Одержувачам субсидій не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги, а лише сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми житлової субсидії.

Особам, які одержують пенсії, виплата готівки буде здійснюватися Мінсоцполітики через Пенсійний фонд України шляхом перерахування органами Пенсійного фонду України коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”, де особа одержує пенсію, відповідно до укладених договорів.

Особам, які не одержують пенсії, - Мінсоцполітики через АТ “Ощадбанк” шляхом перерахування коштів для здійснення грошових переказів через платіжну систему “Система термінових переказів “Швидка копійка” або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті в АТ “Ощадбанк”. Уповноваженими банками для виплати житлових субсидій у готівковій формі особам, які одержують пенсії, є банки, визначені переможцями конкурсу на право виплати пенсій. Середній розмір житлової субсидії в області становить 1500,00 гривень, яку одержувачі субсидії зможуть отримати в у березні 2019 року.

З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь