A A A K K K
для людей із порушенням зору
Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

День села у Більче-Золотому

Дата: 17.08.2019 09:28
Кількість переглядів: 616

Творче, яскраве, барвисте, світле, емоційно позитивне, феєричне дійство… Можна дописувати ще багато епітетів до святкування  Дня села у Більче-Золотому!

Як і жителі громади, так і всі гості свята мали можливість гарно провести свій вихідний день. Пам'ятка садового мистецтва державного значення — Більче-Золотецький ландшафтний парк і місцевий стадіон перетворились на диво майданчики з цікавих виставок, фото-зон, атракціонів, майстер-класів, мистецьких виступів як аматорів сцени, так і професіоналів…. Розваги – на будь-який смак і на будь-який вік! Смаколики повсюди! Цікаві локації захоплювали своєю новизною та оригінальністю! Гості свята - кінний театр «Козаки Поділля», нічне «файєр шоу» та творчість професійних колективів Чернівецької обласної філармонії додали особливої пікантності святкуванням! А прогулянка парком на старовинному фіякрі (кареті) на якусь мить стала машиною часу, яка переносила нас у минуле століття… Дивна річ історія! Коли люди користувались тільки кінним транспортом, яка то була дивина прокататись на авто! А тепер - навпаки!... 
Бажаючих неординарно провести час, коли на вулиці літнє сонце випробовувало присутніх своїм високим градусом, гостинно чекала місцева перлина - гіпсова печера Вертеба з температурою 9—10°, яка належить до числа найбільших печер у Європи, є геологічною та археологічною пам'яткою загальнодержавного значення, об'єктом природно-заповідного фонду. У широких печерних галереях можна було помилуватися химерними сталактитами. Окрім екскурсоводів, гостей, майже завжди, зустрічають загадкові кажани. 
За кількістю та науковою вартістю знахідок Вертеба не має собі рівних на Поділлі, тому її назвали «Наддністрянськими Помпеями». У печері виявлено три локальні групи трипільської культури. Нині тут діє перший в Україні підземний музей трипільської культури, який є відділом Борщівського краєзнавчого музею. 
Особливим колоритом своїх робіт всіх присутніх на святі дивувала майстриня з виготовлення ляльки-мотанки Катерина Бутовська. Кожен окремий виріб – це оберіг. Прадавню традицію українського народу майстриня свято береже і її азів навчає всіх бажаючих.
Хорошим взірцем співпраці громад стало запрошення більчанами до себе сусідів з Гусятинської ОТГ. Творчий десант молодих, красивих і креативних дівчат доповнив свято своїм оригінально оздобленим наметом, у якому можна було придбати вироби народних умільців, сувенірну продукцію, зробити розпис на дитячих личках або, попозувавши зовсім короткий час, отримати свій портрет. Особливою популярністю у присутніх користувались живі скульптури молодих князя і княгині Сапєг, які у минулому столітті були власниками навколишніх земель, а роль їх виконували самодіяльні актори з Гусятинщини. 
Дійство вирувало на багатьох локаціях створюючи позитивний настрій свята і відпочинку вже далеко за північ. 

Більче-Золотецька сільська рада щиро дякує спонсорам нашого свята сім'ї  Іванишиних Володимира та Галини . 
Хай Господь дарує їм міцне здоров'я, радість, достаток та рясні врожаї. 

 Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь