A A A K K K
для людей із порушенням зору
Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

Борщівське відділення УВД ФССУ у Тернопільській області інформує

Дата: 05.05.2020 09:53
Кількість переглядів: 489

Додаток до листа від 04.05.2020№01-04-921/12

У І кварталі зафіксовано 519 випадків профзахворювань

За оперативними даними І кварталу 2020 року Фондом соціального страхування України зафіксовано 519 випадків професійних захворювань у працівників українських виробництв.

Порівняно з тим же періодом минулого року рівень професійної захворюваності залишився на тому ж рівні – зростання становило 0,2%, або 1 випадок.

Водночас зазначимо, що у 2019 році за підсумками І кварталу збільшення кількості професійних захворювань відносно І кварталу 2018 року складало 22,2%, тобто цього року припинено тенденцію до поширення професійних хвороб.

Серед іншого, стримання розвитку профзахворювань пов’язано із збільшенням ефективності профілактичної роботи страхових експертів з охорони праці ФССУ, визначенню ними конкретних механізмів та інструментів, що становлять загрозу, а також організації дієвої їх співпраці з роботодавцями, облдержадміністраціями, органами місцевого самоврядування та Держпраці тощо.

Основними причинами професійних захворювань залишаються недосконалість механізмів та робочого інструменту, недосконалість технологічного процесу та неефективність роботи засобів індивідуального захисту.

 

Під час карантину до Фонду за виплатами за лікарняними звернулись 369 тисяч осіб

З початку накладення карантину роботодавці подали до Фонду соціального страхування України заяви-розрахунки для виплати допомог по тимчасовій втраті працездатності для 369,2 тисяч застрахованих осіб за понад 540 тисячами лікарняних листків.

Відповідні лікарняні, на підставі яких було призначено допомогу від Фонду, видані у зв’язку із загальним переліком захворювань і травм, до яких входять гострі респіраторні вірусні інфекції.

Фонд соціального страхування України здійснює усі виплати матеріального забезпечення, зокрема, за лікарняними листками і допомоги по вагітності та пологах, у повному обсязі.

Зазначимо, у разі захворювання на COVID-19 усі працюючі отримають від ФССУ допомогу по тимчасовій втраті працездатності у розмірі від 50% до 100% втраченого за час лікування заробітку. Розмір виплати залежить від тривалості страхового стажу.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь