A A A K K K
для людей із порушенням зору
Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

Борщівське відділення УВД ФССУ у Тернопільській області інформує.

Дата: 27.11.2020 10:47
Кількість переглядів: 404

Президент підписав закон, що відновлює фінансування доглядів, допомог, ліків, санаторно-курортного і реабілітаційного лікування за кошти ФССУ

Фонд профінансував одноразові допомоги трьом медикам, яким встановили інвалідність після профхвороби на COVID-19

Третина нещасних випадків на виробництвах пов’язані з інфікуванням SARS-CoV-2

Фото без опису

Додаток до листа від 24.11.2020 №01-04-2629/12

Президент підписав закон, що відновлює фінансування доглядів, допомог, ліків, санаторно-курортного і реабілітаційного лікування за кошти ФССУ

Закон України "Про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" повернуто із підписом Президента, він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Документом, зокрема, усувається обмеження щодо фінансування Фондом соціального страхування України у період дії карантину:

?  одноразових страхових виплат у разі стійкої втрати працездатності або смерті потерпілого на виробництві;

? спеціальних медичних та постійних сторонніх доглядів, побутового обслуговування, зокрема, для осіб з інвалідністю;

? ліків і виробів медичного призначення для потерпілих на виробництві, осіб з інвалідністю;

? санаторно-курортного лікування потерпілих, осіб з інвалідністю;

? а також реабілітаційного лікування працюючих після перенесених захворювань і травм.

Відповідний закон Верховна Рада України прийняла 03 листопада.

Нагадаємо, на вимогу Закону України № 553-ІХ від 13.04.2020, з 18 квітня 2020 року Фонд призупиняв фінансування наведених статтей видатків.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

 

 

 

                                                                                                                                    Додаток до листа

                                                                                          від 16.11.2020 року № 01-04-2558/01

 

Фонд профінансував одноразові допомоги трьом медикам, яким встановили інвалідність після профхвороби на COVID-19

Фонд соціального страхування України профінансував одноразові страхові виплати за кошти державного бюджету для трьох медичних працівників, яким було встановлено групу інвалідності, що настала внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19. Також для них призначено одноразові допомоги і щомісячні страхові виплати за кошти Фонду.

13 листопада, ФССУ профінансував:

одноразову допомогу у розмірі 735 тисяч 700 гривень для лікаря-анестезіолога з Одещини, якому було встановлено II групу інвалідності;

одноразову допомогу у розмірі 735 тисяч 700 гривень для лікаря-кардіолога з Івано-Франківщини, якому було встановлено II групу інвалідності;

одноразову допомогу у розмірі 630 тисяч 600 гривень для лікаря загальної практики сімейної медицини з Волині, якому було встановлено III групу інвалідності.

Допомоги профінансовано відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Кошти надійдуть на рахунки медичних працівників упродовж декількох банківських днів.

Також для зазначених лікарів Фондом соціального страхування України було призначено одноразові допомоги та щомісячні страхові виплати за Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Так, ФССУ виплатить для медичних працівників одноразові допомоги, розмір яких залежить від ступеня втрати професійної працездатності, виходячи з 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на день настання права на виплату. Фінансування буде здійснено після набуття чинності Закону України «Про внесення змін до розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Крім того, для лікарів призначено щомісячні страхові виплати за кошти Фонду соціального страхування України. Їх розмір визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності та середньомісячного заробітку, що потерпілий мав до ушкодження здоров’я.

Усі з наведених виплат було призначено Фондом на підставі актів розслідування нещасних випадків зараження медичних працівників коронавірусною хворобою внаслідок виконання професійних обов’язків.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

 

 

                                                                                                                                  Додаток до листа

                                                                                                    від 17.11.2020 року № 01-04-2573/01

 

Третина нещасних випадків на виробництвах пов’язані з інфікуванням SARS-CoV-2

Упродовж 9 місяців 2020 року Фондом соціального страхування України зареєстровано 3 851 потерпілого внаслідок нещасних випадків, які стались під час виконання посадових обов’язків. З них медичних і інших працівників, у яких було діагностовано гостре професійне захворювання на COVID-19 – 1 167, або 30,3% від усіх потерпілих.

Смертельно було травмовано 253 особи, крім того,  внаслідок інфікування SARS-CoV-2 померли 26 працівників.

Найбільша кількість нещасних випадків у звітному періоді зареєстрована Фондом у серпні і вересні та має динаміку до зростання у зв’язку із поширенням пандемії. Так, у серпні рівень виробничого травматизму склав 660 потерпілих, враховуючи хворих на гостре профзахворювання на COVID-19  (що становить 17,1% від загальної кількості травмованих за 9 місяців), у вересні – 737 потерпілих (19,1% від загальної кількості).

У розрізі регіонів найбільше страхових нещасних випадків сталось у Дніпропетровській області – 531 потерпілий на виробництв (що становить 13,8% від загальної кількості потерпілих на виробництві за 9 місяців поточного року), м. Київ – 406 потерпілих на виробництві (10,5%), Донецькій області – 294 потерпілих на виробництві (7,6%), Львівській області – 253 потерпілих на виробництві (6,6%), Київській області – 225 потерпілих на виробництві (5,8%) та Харківській області – 209 потерпілих на виробництві (5,4 %). Кількість травмованих осіб у цих областях складає 49,7% від загальної кількості травмованих по Україні.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь