A A A K K K
для людей із порушенням зору
Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

2 ГРУДНЯ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА СКАСУВАННЯ РАБСТВА

Дата: 02.12.2020 12:23
Кількість переглядів: 556

За оцінками експертів, у будь-який момент часу за кордоном перебувають близько трьох мільйонів українських трудових мігрантів.

 

За оцінками експертів, у будь-який момент часу за кордоном перебувають близько трьох мільйонів українських трудових мігрантів. Щорічно Міжнародна організації з міграції (МОМ) виявляє понад  1 000 громадян  України, постраждалих  від торгівлі людьми (1345 постраждалих у 2019 році, з них 68% чоловіків, 32% жінок), які зазнали різних видів експлуатації.  

2 грудня відзначаємо Міжнародний День боротьби за скасування рабстваСьогодні, враховуючи ситуацію з СOVID-19,  дуже важлива комунікаційна стратегія, що забезпечує  доступність значущої інформації до кожного, хто її потребує. У … громаді згуртованість та залучення кожного у підвищенні активності з протидії торгівлі людьми є надзвичайно важливим.   

Сьогодення підтверджує:  зростає кількість людей, які  готові прийняти ризиковані пропозиції працевлаштування за кордоном, частішають випадки вербування онлайн. Щодня з’являються нові шахрайські схеми, зростає  активність зловмисників. Міграційні настрої, а з ними і вразливість до торгівлі людьми, не дивлячись на пандемію, посилились.

Саме спеціалісти відділів соціальної роботи, що працюють у громадах, проводять роз’яснювальну  та інформаційно-просвітницьку роботу з протидії торгівлі людьми, здатні виявляти та ідентифікувати осіб, які постраждали від цього ганебного явища.

Чудовим ресурсом є Національна гаряча лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, яка з 2006 р. за підтримки Представництва Міжнародної Організації з Міграції в Україні працює на базі громадської організації «ТМЖК «Відродження нації».   Спеціалісти лінії надають консультації громадянам, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з.

Консультанти лінії роз’яснюють поняття торгівлі людьми, надають контакти структурних підрозділів Національної поліції, що займаються розслідуванням злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми в Україні та вичерпну інформацію стосовно того, яка державна і недержавна допомога для постраждалих від торгівлі людьми  існує в Україні. Консультанти лінії дають роз’яснення щодо порядку одержання статусу постраждалого та  контакти  осіб, відповідальних за встановлення статусу у відповідних підрозділах Міністерства соціальної політики.

Змінити відношення до проблеми,  посприяти  постраждалим від торгівлі у відновленні прав і отриманні належної допомоги як від держави так і від Представництва МОМ в Україні можна лише працюючи разом.

Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні

0-800-505-501 – безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні

527.org.ua – електронні консультації (форма «Задати питання»)

Графік роботи гарячої лінії: щоденно з 08:00 до 20:00


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь