A A A K K K
для людей із порушенням зору
Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

Відділ "Борщівське бюро правової допомоги" Чортківського місцевого центру з надання Безоплатної вторинної правової допомоги.

Дата: 14.01.2021 11:51
Кількість переглядів: 477

Адвокат допоміг учаснику ДТП вирішити спір без звернення до суду.

Фото без опису

Адвокат допоміг учаснику ДТП вирішити спір без звернення до суду

«Краще поганий мир, ніж добра війна» – все частіше юристи вдаються до альтернативних способів вирішення спору без звернення до суду. Завдяки переговорам, наприклад, вдається знайти спільне рішення, що значно економить час, допомагає уникнути емоційних стресів та судових витрат. Таким способом вирішення спору скористався клієнт Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який став потерпілим в ДТП.

Внаслідок скоєної дорожньо-транспортної пригоди у громадянина В. було пошкоджено його транспортний засіб, що завдало йому матеріальної шкоди.   Чоловік звернувся до страхової компанії із заявою про страхове відшкодування, проте отримав відмову у виплаті суми збитку майже 8 тис. грн. Причиною відмови стало  те, що він не надав рішення суду, у якому б було вказано, що пошкодження його транспортного засобу відбулося саме через порушення правил дорожнього руху водієм іншого транспортного засобу, що спричинило йому матеріальну шкоду.

За зверненням громадянина В.  до місцевого центру представляти інтереси постраждалого уповноважено адвоката Максима Каліннікова.

Адвокат провів переговори з представником страхової компанії, під час якої, шляхом медіації було досягнуто компромісу: погоджено заявку громадянина В. на отримання коштів для погашення збитків внаслідок ДТП.

«Спірні відносини сторін регулюються ЗУ «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Згідно ст.34 Закону саме страховик зобов’язаний протягом двох робочих днів з дня отримання повідомлення про настання події, що містить ознаки страхового випадку, розпочати її розслідування, у тому числі здійснити запити щодо отримання відомостей, необхідних для своєчасного здійснення страхового відшкодування» - зазначає Максим Калінніков.

Протягом 10 робочих днів з дня отримання  повідомлення про ДТП страховик зобов’язаний направити свого представника на місце настання страхового випадку та/або до місцезнаходження пошкодженого майна для визначення причини настання страхового випадку та розміру збитків.

Отже, під час переговорів страховику було звернуто увагу на те, що згідно законодавства саме страховик має обов’язок визначити причини настання страхового випадку та розмір збитків.

Завдяки вирішенню  питання  в досудовому порядку, клієнт центру отримав страхові виплати не звертаючись з позовом до суду.

 

За безоплатною правовою допомогою можна звернутися до Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Чортків, вул. С. Бандери, 20; тел.: (03552) 2-09-50,

моб. (067) 130-01-73

 

або бюро правової допомоги за адресами:

м. Борщів, вул. Шевченка, 20 а, тел.: (03541) 2-28-80;

м. Бучач, майдан Волі, 1, тел.: (03544) 2-11-26;

смт. Гусятин, вул. Суходільська, 7, тел.: (03557) 2-18-90;

м. Заліщики, вул. С. Бандери, 38, тел.: (03554) 2-21-33;

м. Монастириська, вул. Шевченка, 12А, тел.: (03555) 2-12-72.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь