Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

В умовах воєнного стану Уряд України дозволив реєструвати шлюби з певними категоріями осіб без їхньої фізичної присутності.

Дата: 04.10.2022 10:56
Кількість переглядів: 330

Фото без опису

? Давно мріяли поєднати долі разом зі своєю коханою людиною? – Війна не має ставати на заваді коханню! Тим паче, що в умовах воєнного стану Уряд України дозволив реєструвати шлюби з певними категоріями осіб без їхньої фізичної присутності.

За загальними правилами, для державної реєстрації шлюбу ????? жінкою та ???? чоловіком особисто подається заява до органу державної реєстрації актів цивільного стану за їхнім вибором. Особи, які подали заяву про державну реєстрацію шлюбу, вважаються нареченими.

Державна реєстрація шлюбу проводиться після закінчення одного місяця з дня подання нареченими заяви про державну реєстрацію шлюбу.

За наявності поважної причини і з дозволу керівника органу державної реєстрації актів цивільного стану державна реєстрація шлюбу проводиться до закінчення зазначеного строку.

Державна реєстрація шлюбу проводиться у присутності нареченої та нареченого з пред’явленням для посвідчення їх особи і віку паспортів громадянина України або паспортних документів іноземця чи документа, що посвідчує особу без громадянства.

?? Водночас, після початку повнтмасштабної війни Урядом було забезпечено реалізацію гарантованого державою права на шлюб в умовах воєнного стану та визначено особливий порядок державної реєстрації шлюбу для військовослужбовців Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Національної гвардії, іншого утвореного відповідно до законів України військового формування, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, осіб начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки та працівників закладу охорони здоров’я.

Зокрема, врегульовано порядок проведення державної реєстрації шлюбу таких категорій осіб як у присутності обох наречених, одного з них, так і за їхньої відсутності.

*?? У разі внесення змін до законодавства консультація буде вважатися недійсною (04.10.2022).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь