A A A K K K
для людей із порушенням зору
Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

Онлайн чи у паперовому вигляді: як подати документи для реєстрації народження на підконтрольній території.  

Дата: 25.11.2022 14:16
Кількість переглядів: 187

Чи можна передавати всі необхідні для реєстрації народження малюка документи на підконтрольну Україні територію онлайн (тобто, скан-копії або фото), чи потрібно у паперовому вигляді вивозити їх особисто або ж просити родичів?

Якщо ваше маля народилося під час дії воєнного стану в межах адміністративно-територіальної одиниці, що включена до затвердженого Мін'юстом Переліку адміністративно-територіальних одиниць та в межах яких відділом ДРАЦС у зв’язку з тимчасовою окупацією рф території України державна реєстрація народження фізичної особи та її походження не проводиться, – ви можете подати заяву про державну реєстрацію народження, складену у довільній формі, онлайн.

Для цього електронна копія (сканована копія, фотокопія) заяви разом із електронними копіями медичного документа, що відповідно до законодавства є підставою для проведення державної реєстрації народження, та інших документів, необхідних для такої реєстрації, надсилається на адресу електронної пошти відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькій області Управління державної реєстрації Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Івано-Франківськ):

birth@cv.minjust.gov.ua

Заява про державну реєстрацію народження має містити відомості про:

- дитину (прізвище, власне ім’я та (за наявності) по батькові, стать, дату народження, місце народження);

- матір та батька (прізвище, власне ім’я та (за наявності) по батькові, дату народження, громадянство, зареєстроване місце проживання (за наявності), реквізити паспорта або паспортного документа, що посвідчує особу).

У разі народження дитини у матері , яка не перебуває у шлюбі, у випадках, коли немає спільної заяви батьків, заяви батька або рішення суду, – у заяві про державну реєстрацію народження стосовно батька зазначаються лише його ім’я та по батькові.

У разі, коли батьки дитини не перебувають у шлюбі між собою, підписана ними заява про державну реєстрацію народження вважається їх спільною заявою про визнання батьківства.

У разі, коли заява про державну реєстрацію народження подається не батьками дитини чи одним з них, – додатково зазначаються відомості про заявника (прізвище, власне ім’я та (за наявності) по батькові, реквізити паспорта або паспортного документа, що посвідчує особу).

Отримати свідоцтво про народження та у випадках, передбачених законодавством, витяг з Реєстру мають право заявник, батьки дитини (один з них), близькі родичі дитини (брат, сестра, дід, баба, тітка, дядько) або їх представники у разі подання довіреності, посвідченої відповідно до Закону України «Про нотаріат», або документа, що посвідчує повноваження такого представника, відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Під час пред’явлення адвокатом ордера до нього обов’язково додається копія договору про надання правової допомоги, засвідчена у встановленому законодавством порядку.

Видача зазначених документів здійснюється будь-яким відділом державної реєстрації актів цивільного стану в межах адміністративно-територіальної одиниці, що не включена до Переліку адміністративно-територіальних одиниць, за заявою про видачу свідоцтва, складеною у довільній формі за умови надання оригіналу медичного документа про народження, на підставі якого проведено державну реєстрацію народження.

 

Для отримання правової допомоги завітайте до найближчого з наших бюро: https://bit.ly/bpd_buro 

  • м. Чортків, вул. С. Бандери, 20; тел.: (03552) 2-09-50;

- м. Борщів, вул. Шевченка, 20 а, тел.: (03541) 2-28-80;

- м. Бучач, майдан Волі, 1, тел.: (03544) 2-11-26;

- смт. Гусятин, вул. Суходільська, 7, тел.: (03557) 2-18-90;

- м. Заліщики, вул. С. Бандери, 38, тел.: (03554) 2-21-33;

- м. Монастириська, вул. Шевченка, 12А, тел.: (03555) 2-12-72.

 

Отримати усну консультацію можна у контакт-центрі системи БПД за номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні, юристи на лінії пн-пт з 8:00 до 19:00, сб-нд з 9:00 до 18:00).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь