Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

З 16 липня цього року мова місцевих друкованих медіа — українська.

Дата: 16.07.2024 15:06
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Від сьогодні на українську мову остаточно мають перейти усі друковані медіа місцевої сфери розповсюдження. Це передбачено статтею 25 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

💬“Частина із вимог цього закону не поширюється на друковані засоби масової інформації, що видаються винятково кримськотатарською мовою, іншими мовами корінних народів України, англійською мовою, іншою офіційною мовою Європейського Союзу”, — під час брифінгу зазначила представниця Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Тернопільській області Оксана Новосельська.

Крім того, Національна рада звертає увагу медіа на необхідність виконання положень Закону України «Про медіа», який набув чинності 31 березня 2023 року.

📰Згідно із новим законом друковані медіа мають право на добровільну реєстрацію. Однак на час воєнного стану вона обов’язкова. Відтак, на Тернопільщині станом на 16 липня 2024 року вже зареєструвалося 248 медіа, 235 з яких — друковані.

Оксана Новосельська наголошує, закон «Про медіа» передбачає меншу відповідальність за порушення та можливість брати участь у створенні органів співрегулювання для медіа, які зареєструвалися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь