A A A K K K
для людей із порушенням зору
Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

Вечір знайомств з творчістю сім*ї Склярик в Більче-Золотецькій сільській бібліотеці

Дата: 04.02.2018 20:27
Кількість переглядів: 745

Сьогодні в Більче-Золотецькій сільській бібліотеці  відбувся вечір знайомства з творчістю сім*ї Склярик Валентина та Дарії, які зараз далеко від рідного дому в Лондоні, але напевно туга за рідною стороною, рідною Україною додає їм сили та наснаги творити , писати таку чудову поезію , підтримувати здалеку дух українців , додавати їм віри й надії у перемогу в сьогоднішній війні.

Валентин – більчанець  , ще з юних років любив фотографувати , що продовжує і зараз.  Нині він активний  ініціатор та співавтор першого україномовного  кольорового фотожурналу "Родина".

 Дарія є однією з активісток і волонтерів групи «Лондон Євромайдан».  Без її віршів не відбувається жодне майданівське зібрання. Вона – одна із співавторів книги «Будитель нації», присвяченої 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка, є організатором та співавтором поетичної збірки українських поетів-емігрантів «Клич Майдану»(2015).  Одна з ініціаторів та організаторів благочинних проектів для допомоги дітям України «Збережіть дитинство», «Допомога онкохворим дітям в Україні» «Зігрій душу» – допомога потерпілим захисникам рідної землі на сході України у війні з московським агресором (у співпраці з благочинною організацією “ British-Ukrainian Aid”), тощо.
Дарія присвятила чимало віршів Революції гідності та російсько-українській війні.

Напевно тому нині до сільської бібліотеки зійшлися сусіди, однокласники, друзі і просто знайомі.

Отець Петро, настоятель храму Святого Архистратига Михаїла поблагословив захід та помолився за мир в Україні.

Діти декламували поезію Дарії Склярик .  

Сільський голова Галина Огородник розказала про добрі справи цієї сім*ї, які передали для нашої бібліотеки, школи  багато своїх цікавих збірок. Велику гуманітарну допомогу передали до нас для учасників АТО, їхніх сімей .

Однокласниця Валентина  нині директор школи Лілія Козак згадала приємні моменти дитинства, юності .  Ганна Паньків дружина кращого товариша Валентина  також розказала присутнім багато цікавого та закликала дітей любити Україну та брати приклад з її патріотів – сім*ї Склярик. Сусіди Надія Козій та Роман Марущак, Марія Боднарчук згадували  минуле та знайомились із збірками пані Дарії.

Бібліотекар Лідія Міськів запропонувала присутнім придбати збірки Дарії Склярик, адже всі виручені кошти підуть на підтримку воїнів АТО. 

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь