A A A K K K
для людей із порушенням зору
Більче-Золотецька громада
Тернопільська область, Чортківський район

ЗВІТ БІЛЬЧЕ-ЗОЛОТЕЦЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ЗА 2017 РІК

Дата: 27.12.2017 21:37
Кількість переглядів: 1013

ЗВІТ  БІЛЬЧЕ-ЗОЛОТЕЦЬКОГО  СІЛЬСЬКОГО  ГОЛОВИ

 ЗА 2017  РІК

            Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільський голова зобов’язаний звітувати за свою роботу перед жителями громади .

18 грудня минув рік з моменту перших виборів до Більче-Золотецької  об’єднаної територіальної громади, 28 грудня 2016  року відбулась перша сесія нової громади, де були визнанні повноваження сільського голови та 22 депутатів ради. Це був особливий рік, по своєму важкий.

      По - перше ми мали законодавчо визначати порядок нашої роботи, приймати багато рішень,  що регулюють діяльність об’єднаної  громади.

 По-друге, всім нам прийшлося вчитися по багатьох питаннях, особливо юридичних, планувати розвиток громади, який підказували мешканці наших сіл , висловлюючи проблемні питання, які найбільше хвилюють. По-третє, потрібно було вести клопітку роботу у формуванні та становленні  нашої громади.

Я рада , що з перших днів  у нас ведеться злагоджена , відповідальна та відкрита робота депутатського корпусу, виконавчого комітету та працівників сільської ради . Ми налагодили тісну співпрацю з всіма керівниками організацій та установ , як державних так і приватних .

Робота , яка проводиться на території громади – це не є особиста заслуга  сільського голови, а нас всіх . Тому у послідовній та злагодженій роботі нам  у 2017 році вдалось зробити багато різних добрих справ .

Я, як сільський голова , так і працівники сільської ради стараємся завжди буди доступними для людей. Мабуть тому у нас  немає прийомних днів. Ми приймаємо громадян і зустрічаємось з ними постійно. У нас немає нормованого робочого дня . Дуже часто, за необхідності ми працюємо допізна , а то й у вихідні дні.

За 2017 рік до Більче-Золотецької сільської ради надійшло 488 заяв від громадян та 678  звернень юридичних  осіб  .Нами видано 2879  різних  довідок,  вчинено 340  нотаріальних  дій , направлено 692  вихідної документації .

У 2017 році у нас проведена реєстрація  14  народжень, 7  шлюбів, 71  смертей.

Крім того сільською радою проводиться  реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання осіб .

З метою реалізації  державної політики у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень  у Більче-Золотецькій  сільській раді  працює державний реєстратор , який обслуговує населення громади, реєструє договора оренди та речові права на земельні ділянки та будинки.

Вся діяльність сільської ради та новини нашого життя висвітлюється на офіційному сайті Більче-Золотецької об’єднаної територіальної громади .

 Наша  громада включає 6 населених пунктів з населенням 3905 чол.

 Площа земель громади займає 8500 га .

Громада невелика, але платоспроможна. Станом на сьогоднішній день у нас немає боргів ні по захищених статтях , тобто по заробітній платі та оплаті енергоносіїв , ні по всіх інших платежах.

Бюджет Більче-Золотецької сільської ради на 2017 рік  заплановано в сумі   15750030 грн.

На кінець 2017 року бюджет сільської ради перевиконано на 110 %.

Крім основних доходів сільської ради , які поступали нам на протязі звітного періоду  ми  отримали

  • Субвенцію на розвиток інфраструктури громади – 2227500 грн., завдяки якій ми  реалізували 11 проектів соціального  напрямку.
  • Субвенцію на соціально-економічний розвиток окремих територій  – 510000 грн. , за рахунок цих коштів реалізовано 5 соціальних проектів.

Основним видом надходжень бюджету сільської ради є податок на доходи фізичних осіб, який сплачують суб’єкти господарювання зареєстровані на території Більче-Золотецької ОТГ. Найбільшим платником цього податку є ТОВ «Корпорація «Колос-ВС», Більче-Золотецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації .  

На І квартал 2017 року сільською радою передавались трансферти на утримання  закладів освіти, культури, охорони здоровя Борщівській районній  раді .

З ІІ кварталу у нас створено відділ освіти та соціально-культурної сфери , який координує роботу 5 загальноосвітніх шкіл ,3  дитячих садків , 1 музичної школи, 2 Будинків культури, 4 клубів, 5 бібліотек.  

На протязі 2017 року майже в усіх установах зроблено як поточні , так і капітальні ремонти , на що виділялись кошти сільської ради .

Ось уже майже рік як заклади освіти нашої громади функціонують як самостійні одиниці у складі Більче-Золотецької  сільської ради. За цей час, незважаючи на велику кількість проблем, що виникали в ході вирішення окремих питань, і які продовжують виникати і зараз, вдалося досягти значних зрушень не тільки в навчально-виховному, а й у матеріально-технічному плані.

       Перші місяці функціонування шкіл були дійсно складними – директорам, відділу освіти та соціально-культурної сфери спільно з сільською радою доводилося вирішувати безліч питань: юридично формулювати необхідну документацію для внормування життя навчально-виховних комплексів, організовувати роботу бухгалтерії, випробовувати себе як вмілого розпорядника отриманих коштів.  Нам в цьому році вдалось частково  покращати матеріально технічну базу.

Значні досягнення в навчальному процесі демонструють всі навчальні заклади, наші діти беруть участь в різних конкурсах та олімпіадах. Постійно проводяться різні навчально-виховні заходи в наших школах.

Нами створюються комфортні умови навчання дітей та перебування їх під час занять у школі .  Наші учні 1-4 класів мають змогу безплатно харчуватися, учні старших класів харчуються за бажанням. Безплатно харчуються діти пільгових  категорій. Сільською радою забезпечуються вчасно  забезпечуються школи якісними продуктами.

За кошти Більче-Золотецької  сільської ради  здійснюється підвіз учнів з чотирьох сіл – Монастирок , Мушкарів, Юрямпіль та Мишків. 

В контексті забезпечення стабільного навчально-виховного процесу започатковано роботу по створенню методичних об'єднань вчителів-предметників нашої громади, які зможуть якісно і швидко вирішувати всі методично-організаційні питання на рівні громади, не залучаючи для цього районну методичну службу.

Великим досягненням 2017 року стало створення опорного навчального закладу НВК «Більче-Золотецька ЗОШ І-ІІІ ст.», що дасть реальну  можливість покращити матеріально-технічну базу та якість навчання наших дітей не тільки у опорній школі , але й у її філіях.

Не будучи голослівною , хочу на прикладі кожного навчального  закладу нагадати все, що зроблено протягом року. Насамперед висловлюю велику вдячність керівникам та працівникам всіх навчальних закладів за спільну працю .

Більче-Золотецька школа

 зроблено внутрішній поточний ремонт приміщень ,

 перекрито дах спортивного залу ,

замінено вікна у спортзалі та ще частині приміщень школи , завершуються роботи по заробленню відкосів ,   

проводиться  капітальний ремонт 5 класів,

закуплено комп’ютерний клас,

зроблено ремонт системи водопостачання  та частини теплотраси ,

виготовлено інвентарну справу на приміщення та технічну документацію на земельну ділянку , 

здійснено багато інших різних видатків на придбання матеріалів , запчастин , палива, продуктів харчування, підручників та інше.

Олексинська ЗОШ І-ІІ ст.

Зроблено внутрішній поточний   ремонт приміщень,

Укріплено фундаменти під спортивним залом та столовою ,

Замінено три  вікна  ,

Залито  обмостку  143 м.кв.  , хоча заплановано було більше. Але у зв’язку з погодніми умовами бетонні роботи припинені.

Виготовлено документи на приміщення та земельну  ділянку,

Зроблено ремонт електросистеми , часткова заміна підлоги ,

здійснено  інші  різні  видатки  на придбання матеріалів для проведення ремонту  , оргтехніки  , ремонт побутової техніки, продуктів харчування, підручників та інше.

Шершенівський НВК

Зроблено внутрішній поточний ремонт приміщень ,

Поміняно вікна та двері ,

Виготовлено технічну документацію на приміщення  та  земельні  ділянки ,

здійснено багато інших різних видатків на придбання матеріалів , продуктів харчування та інше.

Монастирська ЗОШ І ст.

Зроблено внутрішній поточний ремонт приміщень ,

Встановлено систему  опалення , закуплено твердопаливний котел,

Забезпечено дровами на зимовий  період ,

Оплачено видатки на прогулянкову групу,

здійснено багато інших різних видатків на придбання матеріалів ,оргтехніки,  продуктів харчування та інше.

Юрямпільська ЗОШ І ст.

Зроблено внутрішній і зовнішній поточний ремонт приміщень ,

Відремонтовано  систему  опалення , твердопаливний котел та замінено насос ,

Забезпечено дровами на зимовий  період ,

Оплачено видатки на прогулянкову групу ,

здійснено багато інших різних видатків на придбання матеріалів ,оргтехніки,  продуктів харчування та інше.

У нашій громаді функціонує 3  дитячих садки , яких теж не обминули увагою на протязі року. За рішенням  сесії  сільської ради перебування  дітей у дитячих садках  було  безплатне. За короткий термін ми зробили не тільки підбілювання та часткове фарбування приміщень, а організували роботу поліпшених та якісних ремонтних робіт .

Більче-Золотецький  дитячий садок «Веселка»

Зроблено внутрішній  ремонт приміщень, проведена заміна світильників ,

поміняно 14 вікон і 4 дверей,

залито відмостку ,

виготовлено документи на приміщення і землю,

підведено інтернет,

здійснено багато інших різних видатків на придбання матеріалів ,оргтехніки,  продуктів харчування та інше.

Олексинський дитячий садок «Пролісок»

зроблено внутрішній  ремонт приміщення ,

утеплено і пофарбовано  фасад ,

виготовлено документи на приміщення і землю,

підведено інтернет,

здійснено багато інших різних видатків на придбання матеріалів ,оргтехніки,  продуктів харчування .

Шершенівський дитячий садок «Мрія»

зроблено внутрішній  ремонт приміщення ,

проведена заміна вікон  ,

виготовлено документи на приміщення і землю,

підведено інтернет,

здійснено багато інших різних видатків на придбання матеріалів ,оргтехніки,  продуктів харчування .

Крім загальноосвітніх закладів, у нас працює заклад позашкільної  освіти – це Більче-Золотецька дитяча музична школа, яка розміщена в приміщенні 1874 року побудови . Тому тут також зроблено ряд ремонтних  робіт .

Більче-Золотецька дитяча музична школа

поміняно вікна і двері , зароблено відкоси,

зроблено внутрішній ремонт приміщень ,

замінено світильники,

виготовлено документи на приміщення та землю,

придбано матеріали на утеплення  фасаду , роботи у звязку з погодніми умовами будуть проводитись навесні ,

здійснено багато інших різних видатків на придбання будівельних матеріалів, лінолеуму , ремонту паливної системи  та інше

 

На приміщення закладів культури у 2017 році виділялись  кошти по необхідності , набагато менше ніж в інших.  Зокрема зроблено в

Будинок  культури с.Більче-Золоте

  •  ремонт відкосів вікон,
  • придбано матеріали на першочергові потреби ( лампочки, дверні замки , ремонт музичної техніки)

 Перед Будинком  культури с.Шершенівка за спонсорські кошти ( фірми «Агрополіс»)

встановлена бруківка на  площадці

Клуб с.Монастирок

Перекрито дах ганку,   

 

Зроблено поточний ремонт приміщення бібліотеки с.Більче-Золоте .

У всіх закладах освіти та культури робиться постійно аналіз  води , дезінфекція приміщень. На всі капітальні ремонти виготовлялась  проектно-кошторисна документація, проводилась експертиза даних проектів .

 Щодо роботи закладів медицини.

Сільською радою створено -  Комунальний заклад «Більче-Золотецька  амбулаторія загальної практики - сімейної медицини» до складу якої входить амбулаторія с.Шершенівка , Олексинський  ФАП та  ФП сіл Монастирок, Мушкарів, Юрямпіль .

З початку в нас було багато проблем.

Перша  - відсутність лікарів; друге – слабка матеріальна база медичних закладів.

Але на сьогоднішній день у нас працює лікар – терапевт , кожної суботи приїзжає лікар-педіатр.  По можливості організовуються виїзди до сіл нашої громади.

Проаналізувавши проблеми роботи наших закладів ,ми зробили все для того, щоб  до сьогоднішнього дня ситуація покращилась.

Для всіх закладів вчасно закуповувались медикаменти .

Крім того придбано медичне  обладнання , а саме :

  електрокардіограф,

біохімічний аналізатор крові ,

пульсикометр,

центрифуга ,

що дасть змогу нашим жителям  пройти нормальне лабораторне обстеження.

  Попереду реформа медичної галузі і як спрацюємо, так і будемо мати відповідний результат. Ні для кого не є секретом , що кожна реформа зачіпає і трудові ресурси. Тому для її впровадження потрібно реально підходити до всього , в тому числі і штатів закладів охорони здоровя. 

На 2018 рік Тернопільською обласною радою нас включено в державну програму розвитку сільської медицини, відповідно до якої планується побудова або реконструкція сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини із забезпеченням всього необхідного для діяльності закладу. 

У 2017 році нами зроблено по установах :

У Більче-Золотецькій амбулаторії зроблено поточний ремонт .

У Олексинському ФАПі поміняно вікна, двері ,

У Шершенівській  амбулаторії  - перекрито другу частину  даху , залито відмостку ,

У Монастирському  ФПі – встановлено систему  опалення , зроблено внутрішні ремонти , передано штори, світильники та інше,

У Юрямпільському ФПі встановлено систему  опалення ,

Зроблено замовлення на заміну вікон і дверей Мушкарівського ФП.

 

Крім вище переліченого , у  2017 році зроблено ремонт адмінбудинків сільської ради .

Це перекриття даху на сільській раді в с.Більче-Золоте , на сьогоднішній день продовжуються роботи по внутрішньому   ремонту  приміщення ,

Зроблено поточний  ремонт  адмінприміщень  в с.Олексинці та Шершенівка ,

Закуплено оргтехніку для роботи апарату  сільської  ради .

По питаннях  благоустрою

Якщо велика увага приділена нашим установам та організаціям , то по питанню благоустрою зроблено менше.

У 2017 році зроблено поточний середній ремонт доріг до сіл Юрямпіль, Монастирок , Олексинці .

поточний ремонт вулиці Горішня в с.Більче-Золоте .

Навесні підгорнено всі сміттєзвалища , ліквідована частина стихійних , але  нажаль до цієї пори знову все завалено  сміттям,

Укладено договір сільською радою та розпочата робота по  виготовленню  паспортів сміттєзвалищ .

Реставровано пам’ятник жінці-трудівниці в с.Більче-Золоте ,

Відремонтовано  під навісна конструкція  в центрі села Олексинці,  за спонсорські кошти там  встановлено дитячий майданчик,

Постійно проводились роботи по благоустрою Більче-Золотецького парку , по благоустрою територій пам’ятників та пам’ятних місць , по благоустрою центрів сіл , стадіонів .

Сухі дерева , які ліквідовувались у парку  , були передані на Юрямпільську та Монастирську школи. Крім того маємо погодження Управління екології в Тернопільській області на видалення  сухостійних та аварійних дерев. Зараз у зимовий період ця робота буде проводовжуватись.

Напротязі 2017 року проводились роботи по  вуличному  освітленні по вулицях  Долішня, Нижня ,Завода , Нова, Тернівка і Пичків  села  Олексинці, але частина їх ще не завершені.

Закуплено матеріали та  виготовлено технічні умови на вуличне освітлення  повністю на все село  Шершенівка.

У нас відкривається  місцева пожежна охорона, для якої Управлінням надзвичайних ситуацій в Тернопільській  області  передано пожежний автомобіль ЗІЛ-130.

Зроблено поточний ремонт приміщення , закуплено пальне та інші матеріали .

 

Крім матеріальних видатків , наша громада веде активне культурне життя. У нас на протязі 2017 року було проведено ряд різних заходів.

Це відзначення Різдвяних свят, Дня  Героїв Небесної Сотні, Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Шевченківських днів,Великодніх свят,  Дня памяті та примирення , Дня матері ,  Дня Конституції України, Дня Незалежності України , Свята Покрови, Дня революції  гідності та Свободи, Дня памяті жертв голодомору , Свято Миколая , новорічні свята  та багато  інших.

У селах Більче-Золоте, Олексинці та Шершенівка проведені Дні  села.

23 вересня у нас відбувся І фестиваль трипільської культури «Вертеба» .

У жовтні у Більче-Золотецькій дитячій музичній школі проходив  семінар директорів музичних шкіл Тернопільської області.

Крім того , ми брали участь у фестивалі «Борщівська вишиванка» , фестивалі патріотичної пісні в Скалі-Подільській та в інших  різних мистецьких заходах .

Для залучення молоді та інших верств населення до  спорту , сільською радою прийнята Програма підтримки та розвитку  спорту . Відповідно на нашій території проводились спортивні заходи.

Зокрема  Більче-Золотецька  громада  має  футбольну  команду «Колос» , спонсором якої є ТОВ «Корпорація «Колос-ВС» . Наша футбольна команда виборола 2 місце в першості Борщівського району. Для всіх матчів постійно проводилась організація поїздок , забезпечення  футболістів та  благоустрій  стадіону. Матчі, які проходили на наших стадіонах – це масовий відпочинок людей, вболівальників та прихильників футболу.

Сільською радою передано трансферт на утримання  Борщівської дитячо-юнацької спортивної школи  , відповідно у нас є гурток футболу і наші діти беруть участь у різних  змаганнях.

Більче-Золотецькою сільською радою ведеться і соціальна робота.

За заявами громадян  виплачується одноразова матеріальна допомога онкохворим , інвалідам та сімям з складними умовами проживання.

До великодніх свят одинокі перестарілі за рахунок орендарів сільськогосподарських паїв забезпечені великодніми кошиками.

Подарунки отримали ветерани ВВВ, воїни УПА до приурочених свят , всі учні та вихованці навчальних закладів  отримали  на свято Миколая . Діти із сімей з важкими умовами проживання отримають подарунки до Різдвяних свят.

Велика увага приділяється учасникам  АТО. Протягом 2017 року сільською радою приймались рішення  про передачу земельних ділянок у власність учасникам АТО, нажаль тільки  учасники із с.Шершенівки ще не отримали землі. Процедура оформлення йде через  Управління Держгеокадастру в Тернопільській області і тому так довго.

Сільською радою постійно збираються продукти харчування, теплий одяг  та інші першочергово потрібні речі для наших захисників.  До цих акцій долучаються всі наші  установи.

Воїнам , котрі знаходяться на сході України постійно висилаються посилки.

 Велику допомогу в цьому нам надає сімя Склярик Валентина , яка зараз проживає в Лондоні.

Ця сімя передала також багато книг для нашої бібліотеки – збірки віршів та поезій Дарії  Склярик.

Більче-Золотецька об’єднана територіальна громада бере участь у різних проектах . Наша громада відома за кордоном.  У січні 2018 року відбудеться підписання договору про співпрацю між сільською радою та польською гміною Ричівул Великопольського  воєводства . А це дасть можливість працювати та обмінюватись досвідом з польськими колегами у різних сферах нашої роботи, а також залучити додаткові ресурси інвесторів .

Крім вищесказаного, звичайно у нас є ще дуже багато невирішених проблем, над якими треба багато працювати .  І ми будемо це робити в наступному році. Хоча в порівнянні з минулими роками зроблено немало. Адже всі знають, яке було фінансування сільських рад в попередніх роках.  Хотілось би, звичайно,  зробити більше, але це був перший рік життя нашої об’єднаної  територіальної громади , а  перші кроки завжди тяжкі. Перші півроку  дуже багато часу займали організаційні моменти, ми вчились як працювати в новій сфері, проходило накопичення коштів на наших рахунках   і  вже починаючи з літа ми почали роботи. 

Тому підводячи підсумки  2017 року , я хочу сказати,що лише при згуртованості ми зможемо подолати всі труднощі , які виникають у нашій роботі .

 Все , що робиться в нашій громаді – це велика заслуга людей, спонсорів та всіх , хто нам допомагає. І я сьогодні принагідно хочу подякувати всім, хто з розумінням ставиться до нашої роботи, допомагає.  Дякую і спонсорам , всім нашим сільськогосподарським виробникам, підприємцям , працівникам наших установ , нашим релігійним організаціям .  Всі, до кого б я не зверталась на протязі року , йдуть на співпрацю і стараються хоч чимось допомогти.

Велику підтримку у вирішенні наших проблем надають нам депутати Тернопільської обласної ради Володимир Іванишин і Любомир Синоверський .  З розумінням до нашої роботи ставлять Тернопільська обласна та Борщівська районна державні адміністрації, обласна та районна ради. Тож сьогодні я також дякую їм.

А  Вас  всіх  вітаю з наступаючими святами , Новим роком і Різдвом Христовим ! Бажаю насамперед миру, розуміння , злагоди, міцного здоровя та божого благословення на всі ваші справи.

 

Більче-Золотецький сільський голова                              Галина Огородник

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь